Ultrazvučna dijagnostika

poliklinika sanasa

Ultrazvuk je jednostavna, sigurna i brza klinicka pretraga koja slikovno prikazuje unutranjost tijela i koristi se za pregled razlicitih organa i struktura, koja ne zahtjeva posebnu pripremu, a također nema nikakvog štetnog efekta na pacijenta.

0 +
Usluga
0
Lokacije
0 +
Osoblja
0
godine postojanja

Usluga koju nudimo po lokacijama

01.
Grbavica
02.
Ilidža
03.
Vogošća

Ovim pregledom se moze ustanoviti prisustvo patoloških čvorova ili promjena u strukturi same štitne zlijezde. Takode je uključen pregled paratireotidnih žlijeda kao i limfnih čvorova vrata.

Ovim pregledom se želi ustanoviti da li postoji ikakvo suženje u smislu protoka krvi kroz krvne žile vrata. Ovo je veoma bitno, naročito zbog otkrivanja adekvatne prokrvljenosti mozga, u prevenciji mozdanih udara. Ovim pregledom se pregledaju i vene vrata.

Bezbolna metoda pregleda srca. Ovom metodom je moguće otkriti urođene ili stečene mane kao i razne patoloske promjene srčanih zalistaka u smislu suženja ili popuštanja i neadekvatne funkcie.

Ovo je veoma vazno za prevenciju srčnog udara.

Ovim pregledom je uključen pregled svih organa koji se nalaze u trbušnoj duplji: jetra i zuč, pankreas, bubrezi, slezena, kao i velike krve zile: aorta i donja Suplja vena.

U pregledu su ukljuceni : mokraćna besika i prostata kod muškaraca, i mokraćna besika kod žena.

Uključene su arterije i vene ruku, kao i limfni čvorovi.

Scroll to Top